Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Badacsonyi borvidék képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Badacsonyi borvidék - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Badacsonyi borvidék
Keresés
Találatok száma - 12 db
Borbély Családi Pincészet

Borbély Családi Pincészet

Tüzes Borok, Vulkáni Ízek A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették el első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon, ekkor még nem sejtve, hogy a későbbi birtok központ alapjait tették le. A Borbély Családi Pincészetet több generációs családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 21 ha-os családi birtokunkon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőinkkel, a modern és tradícionális technológiák segítségével törekszünk a frissebb stílusútól az egyedi minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére. . Szőlőültetvényeink a Badacsonyi borvidéken, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc, a Bács és a Tóti hegyek napsütötte lankáin terülnek el. Ültetvényeink részben fiatal, új telepítések, részben idősebb területek, egészen az 50es években telepítettig. Pincészetünkben a modern technológia alkalmazása mellett ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. A borversenyeken kimagaslóan szereplő száraz boraink mellett kései szüretből származó borkülönlegességek is színesítik kínálatunkat. Ilyen a fagyott s

Dobosi Stier Pincészet

Dobosi Stier Pincészet

Bulea Kincse Kft. (magyarul Badacsony Kincse) 2009-ben alakult 100%-ban magyar tulajdonban lévő társaság. Fő tevékenysége a szőlőtermesztés és a hozzá kapcsolódó vendéglátás. Termőterületei Badacsonyban találhatók. Az ügyvezetésbe 2010-ben bekapcso-ódó Dobosi Csaba Mihály a cég tevékenységi köreit a kézi földmunka tevékenységgel és régészeti feltárással is bővítette. A feltárásokkal eltöltött közel egy évtizedes tapasztalatit tudja hasznosítani a Bulea Kincse Kft-nél is. Fő profilja azonban a szőlőtermesztés és borelőállítás.

Egregyi szőlőkultúra

Egregyi szőlőkultúra

Délnyugat-Magyarországon, Zala megyében található Hévíz. Az egregyi szőlőhegyen a római kor óta foglalkoznak bortermesztéssel, 1998 óta pedig minőségi bortermelő helynek számít. A borvidék jellegzetes fehérbor-termelő táj, de telepítettek néhány vörösborszőlő-tőkét is. 2007 óta minden évben megrendezik a Hévíz Város Bora választást.

Eszterházy Pince

Eszterházy Pince

A szigligeti Eszterházy Pince az Eszterházy grófok egykori borpincéjében a borkultúrához kapcsolódó tárgyi emlékek bemutatásával, borkóstolókkal, színvonalas magyaros folklór programokkal várja az idelátogatókat.

Imre borpince

Imre borpince

Látogasson el a Badacsony hegy oldalában található családi pincészethez!

Istvándy Pincészet

Istvándy Pincészet

Istvándy Pincészet, bor, szöllészet, borászat, vendéglátás

Ital házhozszállítás azonnal

Ital házhozszállítás azonnal

Ital rendelés és házhzoszállítás este 6-tól hajnali 4-ig. Fél órán belül. A legjobb Budapesti szolgáltató. Kiszállítás az egész városba, és még a környékre is. Hívj minket, ha nem vagy pesti, és megmondjuk, hogy tudunk-e hozzád szállítani. Rövid, sör, bor, minden van. CSak néha, és csak mértékkel igyatok, de akkor rendeljetek tőlünk.

Hirdetés
Profi ital kiszállítási szolgáltatás

Profi ital kiszállítási szolgáltatás

Ha elfogyott a pia, nem ér véget a party. Honnan tudsz piát szerezni? Hát az italfutar.info-tól. A legjobb Budapesti szolgáltató. Szállítunk a környékre is. Méghozzá olcsón, és gyorsan. Legyél a következő ügyfelünk. Az italfutár az éjjel nyitvatartó boltoknál olcsóbban, házhozszállítással ad el alkoholos, és nem alkoholos italokat. S.O.S Night Ital házhozszállítás minden este 19:30-tól hajnali 04:30-ig, azonnali házhozszállítás

Szigliget Borház

Szigliget Borház

Szigligeti Borház Vinotéka bemutatkozása. Neves magyar borászok palackos borainak értékesítése, kóstolása, vendéglátás.

Tuti menü