Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonfüred-Csopaki borvidék képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Balatonfüred-Csopaki borvidék - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Balatonfüred-Csopaki borvidék
Keresés
Találatok száma - 8 db
Balatoniborút

Balatoniborút

Egy Csodálatos vidékre invitáljuk, kedves látogató. Egy olyan földre, ahol béke honol évszázadok óta. Csendes és megnyugtató békesség, ami átlengi a tájat és átjárja az ide látogatók szívét és lelkét. Egy tradíciók által minden porcikájában átitatott múlt vezérli itt a jelen másodperceit. Rég letűnt idők örök mementója, az Árpád-házi királyaink idejében - a 13.században - alkotott erődítmény-templom vigyázza a vidéket a Szent Balázs-hegy oldalán. Intő jelként magasodik a völgy fölé, jelezve: Ne feledd Ember, csak a múlt ismerete és tisztelete teremthet biztos, boldog jövőt. A Nivegy-völgy látképe észak felőlA legenda szerint a Nivegy-völgy már a magyar honfoglalás idején lakhellyé vált. Buda vitéz telepedett meg az északi oldal lankáin. A települést ma is Óbudavárnak nevezik. A vitéznek három fia volt, István, Jakab és Antal. Amikor felcseperedtek, apjuk felvitte őket a közeli Halom-hegy tetejére, ahonnan mindhármuknak, egy-egy nyílvesszőt kellett kilőniük. Ahol a nyilak földet értek, a három fiú kialakíthatta saját udvarházát. Szentantalfa Így lett István - Csicsa - Balatoncsicsó, Jakab Szentjakabfa és Antal Szentantalfa alapítója

Dobosi Pincészet

Dobosi Pincészet

Magunkról Dobosi Pincészet - Szentantalfa A Dobosi Pincészet családi vállalkozás, amely az 1700-as évek elején jött létre Szentantalfán, a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű kistelepülésen. Pincészetünkben a szőlőtermesztés hagyományai csaknem három évszázadon át apáról fiúra szálltak. Mivel a magyarság őstörténetében a szőlészet-borászat egy több ezer éves múlttal rendelkező ágazat, ezért úgy gondoltuk, hogy a művelés technikájában a régi jól bevált módszereket alkalmazzuk, melyek eredményeként valódi biobort tudunk készíteni.

Horváth Borház

Horváth Borház

Családi borászatunk a Balatonfüred-Csopaki borvidéken, Balatonfüredtől 20 km-re, Tagyonhegyen található. Ebben a gyönyörű környezetben törekszünk a legjobb minőség elérésére, miközben megajándékozzuk Önöket e gyönyörű termőtáj kincseivel.

Jásdi Pince

Jásdi Pince

A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár -a csopaki borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen, 20 hektár területen. A legjobb borleírás sem adja vissza a nyári naplementében, vagy az őszi ködökben kóstolt csopaki zamatát. A honlap célja tehát, hogy kedvet csináljon egy csopaki látogatáshoz. Ahhoz, hogy a pincét, a 2011-ben megnyíló kicsit nagyobb, panorámás hideg- melegkonyhás kóstoló-éttermünket személyesen is meglátogassák, hogy lefékezzenek a 71-es úton lévő kis vinotéka-borbárunknál, vagy ha másra nincs is éppen idejük, rendeljenek egy üveg csopakit kedvenc éttermükben, lekapjanak egy párat a borkereskedések polcairól.

Kata Borház

Kata Borház

A hozzánk ellátogatóknak lehetősége nyílik a balatoni borokkal és borászokkal megismerkedni borvacsorák keretén belül. Megkóstolhatják a helyi alapanyagokból készült hidegtáljainkat (házi sajt, házi kenyér, mangalica sonka stb.) és egytál ételeinket (levesek, pörköltek). Az aktív pihenésre vágyók komplex programcsomagot tudnak igénybe venni (lásd: programok) előzetes egyeztetés alapján. Vállaljuk nagyobb összejövetelek, csapatépítő tréningek szervezését is.

Linczy Pince

Linczy Pince

A borvidék a Balaton északkeleti részén és azzal párhuzamosan húzódó Balatonalmáditól Zánkáig terjedő hegyvonulat lankáin, a hegyek által körülvett völgyek, medencék oldalain terül el. A hegyközség települései Balatonfüred, Csopak, Felsőörs, Lovas, Paloznak, Tihany, Balatonszőlős, Szentantalfa Adatok A borvidék területe: 6445 ha Hegyközségi tagok 500 m2 feletti szőlőterülete: 2143 ha A borvidékbe tartozó települések száma: 24

Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.

Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft.- Zánkai Borház honlapja A Lovász-Vin Borkereskedelmi Kft. Zánkai Borháza 1984 óta foglalkozik a Zánka és Környéke Pinceszövetkezet minőségi hordós és palackozott borainak értékesítésével. Valljuk: csak az adható el, amit magunk is szívesen fogyasztunk. Célunk: jó minőséget adjunk, megfizethető áron.

Tuti menü