Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borászati magazinok képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Borászati magazinok - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Borászati magazinok
Keresés
Találatok száma - 16 db
Barta Pince

Barta Pince

Szerencsről Mád felé tartva akaratlanul is elkapja tekintetünket a Király-hegy egyik legimpozánsabb, legmeredekebb részén fekvő birtok: az Öreg Király dűlő. Nem csak kivételes fekvésével, de a fokozatosan, őseink által kőről-kőre kirakott jellegzetes teraszaival is kitűnik a vidékből. A területet már a 13. században is szőlőtermesztésre használták. A borászat központja a jelenleg felújítás alatt álló mádi Rákóczi-Aspremont kúria. Történelmi múltjában, megjelenésében méltó társa az Öreg Király dűlőben elterülő szőlőbirtoknak.

Bor Menü

Bor Menü

A BOR Menü fő profiljába a saját szervezésű bor utak értékesítése áll. Az egyéni és a csoportos bortúráinkon a résztvevők közvetlenül a termelőknél ismerkedhetnek meg a vidékre jellemző szőlőfajtákkal és belőlük készült borokkal.  Borra utazom! Borkóstolók, borfesztiválok, borvacsorák, bortúrák itthon és külföldön. Szervezett bortúráink között megtalálható: Eger, Badacsony, Kőszeg, Villány és Tokaj egyaránt. Bormagazin rovatunkban a borkóstolók, bortesztek és boros programok közül válogathat. Boros pincében jártunk rovatban saját élménybeszámolóinkat olvashatja a bortermelőkről.

Borászati könyvek

Borászati könyvek

Az oldalon rengetegféle borászattal kapcsolatos könyvet találhatunk, a bor történetétől kezdve a leghíresebb magyar borászokról szóló könyvekig. A magyar borászati könyveken kívül külföldi borkultúrákat tárgyalóakat is rendelhetünk az oldalról. A tartalomból: A szép magyar bor, Egri borok könyve, Balaton és vidéke, Magyar borászok sorozat, A bor története, A bor világa - A külföld borai...

Borhírek - Online

Borhírek - Online

bor, pince, borászat, szőlő, pálinka, párlat, pezsgő, hírek

Borhűtők webáruháza

Borhűtők webáruháza

Nagykonyhai, kereskedelmi, vendéglátóipari hűtéstechnika: hűtővitrinek, fagyasztók,cukrászvitrinek, csemegepultok, sör-borhűtők, bárhűtők,hűtött munkaasztalok,italhűtőládák, salátabárok, fagylaltpultok,mélyhűtőszigetek, szódagépek, egészségügyi hűtők. Konyhatechnikai gépek, berendezések: büfé-snack berendezések,lávaköves grill, party grill, csirkesütők, előkészítőgépek, főzősorok-zsámolyok, sütők, nagykonyhai semleges bútorok, önkiszolgáló pultsorok, gyros sütők, pizzakemencék, rozsdamentes elszívóernyők, melegentartók, mosogatógépek, kávéfőzőgépek Partnereinknek bérlési lehetőséget biztosítunk rendezvények lebonyolításához.

BorKlikk - Borbarátok Közössége

BorKlikk - Borbarátok Közössége

Borbarátok Közösségi Portálja. Portálunkon a pincészetek különböző borairól olvashatsz és értékelheted ezeket. A pincészetekben tett látogatásodról beszámolót írhatsz, képeket tölthetsz fel. Saját gondolataidat a borral, borozással kapcsolatban blog formályában is megoszthatod. A borvilág híreiről olvashatsz és Vinorama magazinunkban lexikális tudással gyarapíthatod ismereteidet. Közösségi oldalként mások élménybeszámolóíhoz, blogjaihoz, galériáihoz, illetve a borvilág híreihez, Vinorama magazinunk tartalmához Te magad is hozzá is szólhatsz. Várunk felhasználóink közé, kedves Borbarátunk!

Borlovag magazin

Borlovag magazin

A Borlovag magazin elektronikus kiadása Küldetésünk A borkultúra erősítéséért sokféleképpen lehet tenni. Bort lehet kulturáltan fogyasztani, készíteni és lehet a kultúrát közvetíteni. A borlovagok küldetése, hogy saját és közösségi életükben - felvállalva e nemes célt - megtestesítsék mindazon értékeket, melyekről szentül hiszik, hogy jobbá és szebbé tehetik a világot. Kivont karddal (vagy lopótökkel), vállvetve küzdenek azért, hogy tudassák a világgal eszmeiségüket.

Hirdetés
Bortársaság Magazin

Bortársaság Magazin

Magazin cikkek és szerzők Bakó Ambrus - Már csak egy bor maradt Nekünk ez az év Tokaj 2011 évjáratkörkép Tokaji kisfilmek Balassa István Demeter Zoltán Gizella Pince Homonna Szőlőbirtok Kikelet Pince Oremus Sauska Tokaj Szepsy István Tokaj Nobilis Bott Frigyes - A 2011-es évjárat Losonci és Szecskő - A Pannon tenger kalózai Toro - A Spanyol bika

Gasztrostúdió

Gasztrostúdió

Borajánló rovatunkban a borokról, borvidékekről és borászatokról is olvashat.

Gusto

Gusto

Gusto Van némi ellentmondás abban, hogy az ország egyik legkevésbé ismert borvidéke a tolnai, miközben az ötödik legnagyobb magyar borászat otthona. Kevés az olyan családi borászat, amelyik a minőségi borok piacán is igyekszik megmérettetni magát. Ahogy magukat nevezik, nem családi, inkább baráti borászat a Vitis, mivel régi barátságra épül. No meg szőlőre és borra.

Pécsi Borozó

Pécsi Borozó

a Pannon Borrégió (Pécs, Szekszárd, Villány) lapja

Pincétől az asztalig

Pincétől az asztalig

Pincétől az asztalig Az Alinea Kiadó 2000-ben alakult. Fő tevékenységünk a gazdasági, üzleti szakkönyvek kiadása. Kínálatunkban a kezdetektől szerepelnek a gasztronómia és a borkultúra témakörébe tartozó könyvek is, és az elmúlt években a szépirodalom szerepe is jelentőssé vált.Gasztronómiai kínálatunkban a borkultúrához kapcsolódó, a hazai borvidékeket, borutakat bemutató kötetek mellett régi magyar szakácskönyvek (pl. Simai Kristóf XVIII. századi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadása és a Czifray-szakácskönyv új kiadása) és mai gasztronómiai könyvek is szerepelnek. Kiadtuk François Chartier gasztronómiai szakértő a borok és ételek párosításával foglalkozó könyvét, és a sikeres hazai gasztroblogger, Vrábel Krisztina két szakácskönyvét is, melyek közül a Főzd magad! 2012-ben a Szép Magyar Könyv versenyen elnyerte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése oklevelét is.

Présház játék

Présház játék

A Présház játékosai közérthető formában ismerkedhetnek meg a szőlőtermesztés és a borkészítés művészetének alapjaival. A cél, hogy a szőlőhegyeken megszokott teendők rendszeres elvégzése, azaz a megfelelő gondozás és a helyes gazdálkodás ötvözésével a legjobb képzeletbeli borász váljék a résztvevőkből.

Vinoport

Vinoport

A magyar és a nemzetközi borvilág hírei Egertől Champagne-ig, boros és gasztronómiai programok országszerte, fiatal borászok blogjai, magyar és külföldi borok bemutatása, pincészet kereső adatbázis, borászati és szőlészeti lexikon, fénykép galériák borbemutatókról, rendszeresen változó boros témák.

Tuti menü