Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egri borvidék képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Egri borvidék - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Egri borvidék
Keresés
Találatok száma - 16 db
Aegidius Bormanufaktúra

Aegidius Bormanufaktúra

Eger városa,Kőporos pincesor,kis családi pince, kistételes, kézműves borok, kevés felhajtás, sok lelkesedés - ahogy mi szeretjük. A főszereplő az Egri bor, markáns karakter, sokoldalúság, komplexitás. A borász, mint rendező a csak koordinál, borainkat természetes, tradicionális módszerekkel, a lehető legkevesebb beavatkozással készítjük.

Agria Borászati Szövetkezet

Agria Borászati Szövetkezet

Az Agria Borászati Szövetkezet pincéjét 1968-72-ig vágták a helyi TSZ - tagok. Hatalmas pincerendszer lett, Eger környékének legnagyobbika. Két részből áll: van egy felső, kisebb pince, és ehhez tartozik egy alsó pincerendszer, ami a főútról csatlakozik be. Egy 14 méteres folyosó köti össze a kettőt. A felső, nagyobbik lett az Agria Borászati Szövetkezet tulajdona. Itt történik a szőlő feldolgozása, a vörös szőlők erjesztése, tárolása, amelyeket utána kannás és lédig borként értékesítünk.

Demeter Pincészet

Demeter Pincészet

Demeter pincészet A világot tökéletesre teremtette a jóisten. De a jó bort az ember teremtette önmaga és az istenek örömére. Mily érdekes hasonlóság, Démétér és Demeter. Matisa Carlo CÉGISMERTETŐ Demeter Csaba már gyermekként a pincében és nagyszülei szőlejében munkálkodott, igaz akkor még nem nagy kedvvel. Később alakult ki benne a borászat szeretete, amikor egy új hordóban, barátai örömére, elkészítette saját borát. Ez az ifjúkori emlék indította el az úton, s mára életét szentelte ennek a hivatásnak. A családi gazdaság históriája a XVIII. századig nyúlik vissza. A boraikat közvetlenül értékesítették barátaik, ismerőseik, kereskedők megelégedésére. Azonban Demeter Csaba ma már többet akar! Bővítették a pincét, hordókat vásároltak, elindultak a jövőbe vezető úton. A családi hagyomány mellett az ifjú borász egyre többet tanult. Iskolák, a budafoki Soós Technikum mellett, jó céhlegény módjára járta Franciaországot, és Bordeaux-i, Bourgonge-i borászoktól kapott segítséget. Ellesve, amit lehetett, hozzátéve, amit maga gondolt, megszületett a '99-es évjárat, ami ma már muzeális bornak számít. A növekedő családi pince és a gyarapodó tervek életre hívták a Demeter Pincészetet, amelyet Kovács Jánossal és Dobos Tamással közösen hoztak létre 2000-ben.

Egervin Rt.

Egervin Rt.

Az EBB-VIN tervékenysége során követi azokat a borkészítési hagyományokat, amelyek a bormárkák fejlesztése során az adott borvidék legnemesebb hagyományait jelenítik meg. Az évtizeked során kialakult ízvilág és arculat, illeszkedik az adott pince gasztronómiai ízvilágához és borászati arculatához. Az elmúlt évek során termékeinket rangos borversenyeken számtalan díjjal tüntették ki. A társaság évente mintegy hárommillió palack bort értékesít, mind hazai mind export piacra, mellyel jelentős helyet foglal el a hazai borkereskedelmi piacon. Az elismerések része, hogy a pozitív fogyasztói visszajelzések eredményeként társaságunk EGERVIN termékcsaládja 2009-ben megkapta a SUPERBRANDS minősítést. Vásárlóinkra összpontosítva, tevékenységünk középpontjában a folyamatos termékfejlesztés áll. Termékeink, melyeket szinte egyedülálló módon folyamatos volumenben tudunk biztosítani, rugalmasan alkalmazkodhatnak bor, címke vagy akár kiszerelés tekintetében a személyre szabott igényeknek. Célunk a borkínálatunkban jelen lévő minőségi termékek széles körben való elérhetővé tétele, így borainka legnagyobb hálózatokban is jelen vannak.

EgriBorokAjándékba Webshop

EgriBorokAjándékba Webshop

Nem tudja, mit adhatna szüleinek, barátjának vagy kollégájának ajándékba, ám az idő egyre csak fogy? Az egriborokajandekba.hu leveszi a terhet a válláról: webshopunkban az egri borok legnívósabb képviselői (pl. a Bolyki Picészetből, vagy éppen a Simon Pincészetből származó nedűk) közül választva? a kiválasztott egri bort akár már másnap kezében tarthatja! Válasszon exkluzív borainkból akár már 1390.-ért ? fizessen online vagy utánvéttel, a kiszállítást megoldjuk! Exkluzív ajándék férfiaknak és nőknek!

István Pince/Bormúzeum

István Pince/Bormúzeum

Az 1789-ben riolit tufába vájt eredeti pince rendszerben található az István Pince és Nemzeti bormúzeum. A pince Micski Istvánról lett elnevezve,aki az 1930-as világgazdasági válság után fogott a vendéglátós szakma műveléséhez, Arlóban. Borait Eger boros gazdáitól szerezte be, akikkel szoros barátság is kialakult. Egy-egy pohár bor mindig felüdülést nyújtott számára. Szeretettel és élvezettel fogyasztotta a bort, ha lehetősége, akkor cigányzene mellett tette mindezt.

Hirdetés
Ostoros-Novaj Bor Rt.

Ostoros-Novaj Bor Rt.

Magyarország északi részén a Bükk hegység lábánál alakult ki az Egri történelmi borvidék, melynek az egyik legismertebb borászati cége vagyunk. Az Ostoros Novaj községekben gazdálkodó, hagyományos szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó szövetkezetből 2000 évben alakultunk részvénytársasággá, majd zártkörűen működő részvénytársasággá. . Ennek egy részét a tradícionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling, Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, melyeket korszerű berendezéseken feldolgozva kóracél tartályokban tárolunk. A riolit-tufába vájt, ideális klímájú pincékben ászokhordókban érnek a hagyományos héjon erjesztéssel készült vörösboraink: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser. Gondos fahordós érlelés és házasítás után kerül palackba a borvidék legismertebb védett eredetű bora

Sike Borászat Eger

Sike Borászat Eger

Sike Borászat Eger A Sike Borászat 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Szőlőterületeink nagy része az egerszóláti határban található. A legnagyobb egybefüggő terület a 16 ha nagyságú Szarvas-dűlő, másnéven Nagyhatár, mely egyedi fekvésű és kiváló talaj adottságokkal rendelkezik. Éppen ezért erre a területre a borászat meghatározó fajtáit telepítettük. Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Alibernet, Kadarka, Pinot Noir, Olaszrizling. A kellemes illatokkal rendelkező Cserszegi Fűszeres a Paptetőn terem 1,8 ha területen. A szóláti Tóbérc-dűlőben öreg Merlot és Kékfrankos, valamint új ültetvényben egy fajtakisérlet Viogniere és egy régi álom a Furmint lett telepítve.

Szent Andrea

Szent Andrea

Eger rengeteg izgalmat és értéket rejt magában. Mi szeretnénk az Egri Borvidék termőhelyeinek sokszínűségét bemutatni. Legfontosabb feladatunk, hogy olyan egyedi, minőségi borokat készítsünk, amik csak ezen a vidéken születhetnek meg.

Szépasszonyvölgy

Szépasszonyvölgy

Nem tudja mit csinálna szívesen egy egri séta után? Kóstolja meg Eger híres borait a Szépasszony-völgy pincéiben! - a Szépasszony-völgy információs honlapja - hírek, programok, események, történeti leírás, fotók

Varsányi Pincészet Kft.

Varsányi Pincészet Kft.

Varsányi Pincészet Kft. - egriborasz.hu A Varsányi Pincészet 1990-ben alakult (Ker-Coop) szőlőtermelök társulásával. A cél az volt, hogy egy olyan korszerű üzemet hozzanak létre, amely megfelel a mai elvárásoknak. A korszerű gépeket és berendezéseket ötvözték az Egri Borvidék tradicionális eljárásaival. Az évek során az alapvető cél nem módosult, csak kiegészült. A pincészet 2005-ben nevet változtatott, ettöl fogva, mint Varsányi Pincészet Kft folytatta tevékenységét a piacon. A névváltoztatást a Varsányi Család többségi tulajdona, és a piacon való személyesebb megjelenés indokolta. 2007-ben a Varsányi lányok is mélyebben bekapcsolódtak a napi folyamatokba, így Judit, Gabriella és Katalin veszi le a napi terheket Varsányi Lajos válláról.

Tuti menü