Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Borászat - bor linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Borászat - bor képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 143 db
Aegidius Bormanufaktúra

Aegidius Bormanufaktúra

Eger városa,Kőporos pincesor,kis családi pince, kistételes, kézműves borok, kevés felhajtás, sok lelkesedés - ahogy mi szeretjük. A főszereplő az Egri bor, markáns karakter, sokoldalúság, komplexitás. A borász, mint rendező a csak koordinál, borainkat természetes, tradicionális módszerekkel, a lehető legkevesebb beavatkozással készítjük.

Agria Borászati Szövetkezet

Agria Borászati Szövetkezet

Az Agria Borászati Szövetkezet pincéjét 1968-72-ig vágták a helyi TSZ - tagok. Hatalmas pincerendszer lett, Eger környékének legnagyobbika. Két részből áll: van egy felső, kisebb pince, és ehhez tartozik egy alsó pincerendszer, ami a főútról csatlakozik be. Egy 14 méteres folyosó köti össze a kettőt. A felső, nagyobbik lett az Agria Borászati Szövetkezet tulajdona. Itt történik a szőlő feldolgozása, a vörös szőlők erjesztése, tárolása, amelyeket utána kannás és lédig borként értékesítünk.

Agro-Vitál Borászat

Agro-Vitál Borászat

Borászatunkban 50 főt tudunk egy időben fogadni. Lehetőség van a szőlőművelési módok megismerésére, a pincetechnológiák megtekintésére, borbemutatók, kóstolók megrendezésére. Pincénk európai színvonalú,a legszigorúbb Európai Uniós előírások szerint terveztük. A legmodernebb technika gondoskodik arról, hogy partnereinknek mindig a megszokott minőséget tudjuk nyújtani.

Aliscavin Borház-Szent Gaál pincészet

Aliscavin Borház-Szent Gaál pincészet

Aliscavin Borház A Szent Gaál Pincészetnél 2011-től Fogl János vette át a borászati munka irányítását. A Kertészeti Egyetemen szerzett borász diplomát, majd Toszkánában, illetve Villányban dolgozott és ezután Tokajban borászkodott. Majd egy évtizedet töltött el a szakmában a Balaton-felvidék borvidékein és Somlón. Megjárta Európa fontosabb szőlőtermő területeit, Spanyolországban hosszabban időzött. Sok éves tapasztalattal érkezett vissza hazánkba, és célja, hogy a hagyományos borkészítést tisztelve, de a máshol szerzett tapasztalatait kamatoztatva szebbnél szebb borokkal örvendeztesse meg a borkedvelőket.

Babits Pincészet

Babits Pincészet

bor, wine, babits, Babits, pincészet, Pincészet, Babitspincészet, Babits Pincészet, tolcsva, Tolcsva, szőlő, kincsem, dűlő, poklos, aszú, aszu, furmint, hárslevelű, muskotály, sárgamuskotály, Szegi, szegi, pince, harmónia, minőség

Balatoni Borok Háza

Balatoni Borok Háza

Nálunk télen sincs megállás! A kastélyban minden egész órában indulnak a tárlatvezetések. Addig is, hogy ne a hidegben kelljen fagyoskodni, tekintsék meg a Balatoni Borok Házát, a környéken egyedülálló, közel 500 éves múltra visszatekintő pincét.

Balatoniborút

Balatoniborút

Egy Csodálatos vidékre invitáljuk, kedves látogató. Egy olyan földre, ahol béke honol évszázadok óta. Csendes és megnyugtató békesség, ami átlengi a tájat és átjárja az ide látogatók szívét és lelkét. Egy tradíciók által minden porcikájában átitatott múlt vezérli itt a jelen másodperceit. Rég letűnt idők örök mementója, az Árpád-házi királyaink idejében - a 13.században - alkotott erődítmény-templom vigyázza a vidéket a Szent Balázs-hegy oldalán. Intő jelként magasodik a völgy fölé, jelezve: Ne feledd Ember, csak a múlt ismerete és tisztelete teremthet biztos, boldog jövőt. A Nivegy-völgy látképe észak felőlA legenda szerint a Nivegy-völgy már a magyar honfoglalás idején lakhellyé vált. Buda vitéz telepedett meg az északi oldal lankáin. A települést ma is Óbudavárnak nevezik. A vitéznek három fia volt, István, Jakab és Antal. Amikor felcseperedtek, apjuk felvitte őket a közeli Halom-hegy tetejére, ahonnan mindhármuknak, egy-egy nyílvesszőt kellett kilőniük. Ahol a nyilak földet értek, a három fiú kialakíthatta saját udvarházát. Szentantalfa Így lett István - Csicsa - Balatoncsicsó, Jakab Szentjakabfa és Antal Szentantalfa alapítója

Hirdetés
Balla Pince

Balla Pince

Balla Panzió, Pince

Baron von Twickel Szőlőbirtok

Baron von Twickel Szőlőbirtok

Baron von Twickel Szőlőbirtok - Wine Estate honlapja. Oldalunkon megismerheti a Szőlőbirtok borait, a szekszárdi borvidéket, a borfogyasztás kultúráját. Bort rendelhet tőlünk online, valamint tájékozódhat, hogy veheti eg személyesen borainkat.

Barta Pince

Barta Pince

Szerencsről Mád felé tartva akaratlanul is elkapja tekintetünket a Király-hegy egyik legimpozánsabb, legmeredekebb részén fekvő birtok: az Öreg Király dűlő. Nem csak kivételes fekvésével, de a fokozatosan, őseink által kőről-kőre kirakott jellegzetes teraszaival is kitűnik a vidékből. A területet már a 13. században is szőlőtermesztésre használták. A borászat központja a jelenleg felújítás alatt álló mádi Rákóczi-Aspremont kúria. Történelmi múltjában, megjelenésében méltó társa az Öreg Király dűlőben elterülő szőlőbirtoknak.

Bene Pincészet

Bene Pincészet

Bene Pincészet - Tokaj, Fehérbor, Tokaji bor, Hegyalja, Zemplén, Aszú, Pincészet, Szőlészet, Borkereskedés, Bodrogkeresztúr, Furmint

Béres Szőlőbirtok

Béres Szőlőbirtok

A Béres Szőlőbirtok és Pincészet Erdőbényén található. A területet 2002-ben megvásárló Béres család eltökélt szándéka, hogy a borvidék ezen patinás részén újra csúcsminőségű borok készüljenek. Az ország egyik legmodernebb pincészete, ahol a modern technika jól megfér a hagyományokon nyugvó tokaj-hegyaljai borászati technológiával.

Bock Borpincészet

Bock Borpincészet

Szőlőterületeink Magyarország déli részén, a Villányi borvidéken találhatók. Jelenleg 70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodunk. Területeink a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Kopár-dűlő, Jammertál, Fekete-hegy, Ördögárok), melyeken főként vörös szőlőfajták teremnek.

Bor Menü

Bor Menü

A BOR Menü fő profiljába a saját szervezésű bor utak értékesítése áll. Az egyéni és a csoportos bortúráinkon a résztvevők közvetlenül a termelőknél ismerkedhetnek meg a vidékre jellemző szőlőfajtákkal és belőlük készült borokkal.  Borra utazom! Borkóstolók, borfesztiválok, borvacsorák, bortúrák itthon és külföldön. Szervezett bortúráink között megtalálható: Eger, Badacsony, Kőszeg, Villány és Tokaj egyaránt. Bormagazin rovatunkban a borkóstolók, bortesztek és boros programok közül válogathat. Boros pincében jártunk rovatban saját élménybeszámolóinkat olvashatja a bortermelőkről.

Borászati könyvek

Borászati könyvek

Az oldalon rengetegféle borászattal kapcsolatos könyvet találhatunk, a bor történetétől kezdve a leghíresebb magyar borászokról szóló könyvekig. A magyar borászati könyveken kívül külföldi borkultúrákat tárgyalóakat is rendelhetünk az oldalról. A tartalomból: A szép magyar bor, Egri borok könyve, Balaton és vidéke, Magyar borászok sorozat, A bor története, A bor világa - A külföld borai...

Tuti menü