Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Soproni borvidék képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Soproni borvidék - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Soproni borvidék
Keresés
Találatok száma - 8 db
Jandl Borászat

Jandl Borászat

A Jandl Borászat a soproni borvidék fertőrákosi lankáin termel szőlőt. Specialitásuk a Kékfrankos, melyből négyféle bort készít. A Jandl Borászat a soproni borok egyik elismert képviselője.

Különleges borkiegészítő: csokoládé és borcsokoládé

Különleges borkiegészítő: csokoládé és borcsokoládé

A bor és csokoládé hazánkban még ritkaságszámba menő párosítása eddig nem ismert, új ízvilágot tár fel kóstolói előtt. A borcsokoládé tartalmazza a bor karakterét, kiemeli annak jellegzetes, utánozhatatlan ízeit és vonásait. Kérésének megfelelően egyedi csomagolással, saját logóval és üzenettel látjuk el csokoládéját.

Lővér Pince

Lővér Pince

11 soproni szőlőtermelő illetve borász 1995-ben arra szövetkezett, hogy tapasztalatait és 'forrásait' összegezve létrehozzon egy olyan borászatot, ahol a minőség az elsődleges. Célunk elérését a 'szőlőben' kezdtük, ahol a 'régi' ültetvényeket átalakítottuk, illetve a legjobb dűlőkben új szőlőket telepítettünk. Mára mintegy 110ha szőlővel rendelkezünk, ahol az úgynevezett ernyő művelésmód a domináns. Itt az egy tőkére jutó termés kevés, a fürtzóna 'napra nyitott', ami jó minőségű termést biztosít. Telepítéseinkhez magunk oltjuk a szaporítóanyagot, az oltványhoz a saját vírusmentes ültetvényünkből biztosítjuk az alanyt és fajtagyűjteményünkből, vagy kutatóintézetektől vesszük a rügyet. A szőlőtermesztésben környezetbarát növényvédelmet honosítottunk meg, amely a Fertő-tó védelmét és a biztonságos borászkodást szolgálja. A szőlő érését labor háttérrel is kontroláljuk, így az optimális szüreti időpontokat nem csak az egyes fajtákra, hanem dűlőkre is meghatározzuk.

Taschner Borászat

Taschner Borászat

lérhetőségek cégnév: Taschner Bor- és Pezsgőház Kft. cím: H-9400 Sopron, Balfi út 164. tel: +36 (99) 506-605 mobil: +36 (20) 9-315-225 fax: +36 (99) 506-603 e-mail: order@taschner.hu közösség: facebook.com nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.00-18.00 nyitva tartási időn kívül, bejelentkezéssel

Tóth Pincészet

Tóth Pincészet

Tóth Pincészet - Kőszeg, Kőszeg Szőlőtermesztéssel és borászattal hobby szinten kezdtünk el foglalkozni Kőszegen. Majd 30 évvel ezelőtt, amikor belevágtunk, semelyikünk sem hitte volna, hogy ekkora fejlődésen, változáson megyünk keresztül. Kezdetben csak barátaink és saját magunk örömére készítettük a jó borokat, majd fokozatosan és egyre tudatosabban fordultunk a szőlészet-borászat felé. Kis családi pincészetünk sokáig kizárólag folyóborként értékesítette termését. Az ezredfordulón nagyot álmodtunk és létrehoztuk Kőszeg város és Vas megye sokáig első és egyetlen borpalackozóját, így megjelenhettek az üzletek, vendéglátó egységek polcain az első helyi termelésű és palackozású borok. Mára termésünk döntő hányadát palackozzuk. Az értékesítés főbb irányai: szállodák, vendéglátóegységek, borszaküzletek, reprezentáció biztosítása cégek, üzemek, vállalkozások számára. Pincészetünkben 2000-től saját üzlet is működik a közvetlen fogyasztók kiszolgálására, melyet jól egészít ki Kőszeg Fő terén és sétálóutcájában található Borok Háza. A kezdeti Kékfrankos és Zweigelt fajták mellett 2002-ben elkészítettük az első Rosé majd fehér borunkat, majd új telepítéseink termőre fordultával Chardonnay, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajtákkal egészült ki a választék. Vállaljuk és valljuk, hogy ez az a munka, ahol a remélt sikereken túl a kőszegi hegyoldal és a bor hagyományainak ápolása s

Weninger

Weninger

Weingut Weninger, ein Weingut das Traditon und Innovation vereint. Auch Über die Grenzen tätig, zwei Weingüter in Ungarn.

Tuti menü