Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szekszárdi borvidék képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Szekszárdi borvidék - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Szekszárdi borvidék
Keresés
Találatok száma - 10 db
Aliscavin Borház-Szent Gaál pincészet

Aliscavin Borház-Szent Gaál pincészet

Aliscavin Borház A Szent Gaál Pincészetnél 2011-től Fogl János vette át a borászati munka irányítását. A Kertészeti Egyetemen szerzett borász diplomát, majd Toszkánában, illetve Villányban dolgozott és ezután Tokajban borászkodott. Majd egy évtizedet töltött el a szakmában a Balaton-felvidék borvidékein és Somlón. Megjárta Európa fontosabb szőlőtermő területeit, Spanyolországban hosszabban időzött. Sok éves tapasztalattal érkezett vissza hazánkba, és célja, hogy a hagyományos borkészítést tisztelve, de a máshol szerzett tapasztalatait kamatoztatva szebbnél szebb borokkal örvendeztesse meg a borkedvelőket.

Baron von Twickel Szőlőbirtok

Baron von Twickel Szőlőbirtok

Baron von Twickel Szőlőbirtok - Wine Estate honlapja. Oldalunkon megismerheti a Szőlőbirtok borait, a szekszárdi borvidéket, a borfogyasztás kultúráját. Bort rendelhet tőlünk online, valamint tájékozódhat, hogy veheti eg személyesen borainkat.

Bormúzeum

Bormúzeum

A város szívében, a török fürdőben nyitotta meg kapuit a szekszárdi Bormúzeum, ahol az idelátogató turisták megismerhetik a borvidék történelmét, jellegzetességét, kultúráját. Az 1850-ben épült épület, a benne kiállított tárgyi és fotó tárlat mellett, időszakos kiállításokkal, bor és ajándék shoppal várja vendégeit.

Remete Bor - Vesztergombi

Remete Bor - Vesztergombi

1999-ben közösen indítottuk el a Remete Bort. A cég nevével is jelezve önálló utunkat. Kedvenc borom a kadarka. Ez a szőlő illetve bor tette híressé Szekszárdot. Volt idő mikor kivágtuk. Nem felelt meg a szocialista gazdálkodás követelményeinek. Mára ismét többek számára kezd népszerűvé válni. Az örökölt és a vásárolt szőlőket újratelepítjük. Fajtaválasztékunkat olaszrizlinggel akarjuk bővíteni, jelezvén, hogy Szekszárdon a tüzes vörösborok mellett szép fehérborokat is lehet készíteni. Nagy álmunk egy új feldolgozó lenne. A helye megvan. A felépítmény terve pedig a fejemben már sokszor egészen aprólékosan elkészült.

Szekszárdi info

Szekszárdi info

Információs portálunkon teljes körűen tájékozódhat Szekszárd kultúrájáról, borturizmusáról, borkóstolóiról, vendéglátó helyeiről, szállás helyeiről, programjairól. Megtekintheti a pincészetek, borászatok ,élmény pincészetek listáját, minden információt biztosítunk azért ,hogy ön ne érezze elveszettnek magát, ha esetleg nem tájékozódott megfelelően, vagy ha éppen oda igyekszik kikapcsolódni, akkor minden lehetőséget számba tudjon venni, amely teljesé , és felhőtlenné teheti pihenésre szánt idejét.

Hirdetés
Tuti menü