Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tokaji borvidék képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Tokaji borvidék - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Tokaji borvidék
Keresés
Találatok száma - 15 db
Babits Pincészet

Babits Pincészet

bor, wine, babits, Babits, pincészet, Pincészet, Babitspincészet, Babits Pincészet, tolcsva, Tolcsva, szőlő, kincsem, dűlő, poklos, aszú, aszu, furmint, hárslevelű, muskotály, sárgamuskotály, Szegi, szegi, pince, harmónia, minőség

Bene Pincészet

Bene Pincészet

Bene Pincészet - Tokaj, Fehérbor, Tokaji bor, Hegyalja, Zemplén, Aszú, Pincészet, Szőlészet, Borkereskedés, Bodrogkeresztúr, Furmint

Béres Szőlőbirtok

Béres Szőlőbirtok

A Béres Szőlőbirtok és Pincészet Erdőbényén található. A területet 2002-ben megvásárló Béres család eltökélt szándéka, hogy a borvidék ezen patinás részén újra csúcsminőségű borok készüljenek. Az ország egyik legmodernebb pincészete, ahol a modern technika jól megfér a hagyományokon nyugvó tokaj-hegyaljai borászati technológiával.

Demetervin borászat

Demetervin borászat

Demetervin borászat Az értékek megőrzésére akkor van esély, ha meg tudjuk találni az egyensúlyt a Természettel, és újra a Világegyetem körforgása szerint élünk. Célunk a világörökségi táj és kultúra fenntartása, a talaj és a rajta alkotó ember - azaz a terroir - pontos kifejezése a borban. A mádi vulkánok a világon egyedülálló karaktert adnak az itteni boroknak. A mi feladatunk ezen adottságok bemutatása: egyensúlyos, boldog szőlőből készíteni bort, természetes és hagyományos módszerekkel, kompromisszumok nélkül, a tökéletességre törekedve.

Disznókő borok

Disznókő borok

A Disznókő szőlőbirtokon újjáéledt a Tokaji borok egykori, fényes múltja. A birtok a Tokaj-hegyaljai borvidék délnyugati kapujában található. Kiváló minőségű boraink a Tokaji borvidéken jellegzetes Furmint, Szamorodni, Aszú és a híres Aszúeszencia.

Dusoczky Pincészet

Dusoczky Pincészet

Dusoczky Pincészet A Dusóczky szőlészet és pincészet a 30-as évek során épült Mádon, Tokaj-Hegyalján. A rendszerváltás után a Svájcból hazatelepült Dusóczky Tamás építette újjá a család szőlészetét. Az utóbbi évek során 18 nemzetközi és hazai kitüntetést nyertek el borai. Számos hazai és nemzetközi újságcikk, rádió- és TV-program foglalkozott elismeréssel termékeiről, nemcsak itthon, hanem külföldön is. A pincészet területei nagyrészt a Szegi határában található Hosszúmájban koncentrálódnak, másrészt azonban a gazdaságnak jelentős fejlesztési elképzelései vannak: közeli tervei közé tartozik az ismert Kővágó-dűlő újratelepítése.

Homoky Család Pincészete

Homoky Család Pincészete

Homoky Család Pincészete és Vendégháza, Tállya. Borbemutató, Szálláshely, Szoba kiadó

Hirdetés
Royal Tokaji Pincészet

Royal Tokaji Pincészet

A Royal Tokaji Wine Company, magyar alapítású, 1990-ben vált az egyik legmeghatározóbb a tokaji pincészetek. Kezdettől fogva, Royal Tokaji úgy döntött, hogy összpontosítson egy-termelő szőlő bor készült az első növekedési szőlőültetvényei Mézes Maly, Nyulaszo, Szt. Tamás és a Betsek. Elismert mint a régió egyik vezető borászok, Áts Károly kombinálja a hagyományos és a modern technika technológia létrehozásához a díjnyertes Royal Tokaji borok választéka. Royal Tokaji elismert piacvezető a reneszánsz ennek a legendás magyar bor, amely szavai szerint a bor és a szerző cég társ-alapítója Hugh Johnson, a 'bor tenné angyalok énekét hangosan dicsérni'.

S.O.S Night Ital futár

S.O.S Night Ital futár

Igen emberek, beszereztünk három limuzint is, hogyha netán az italozás után a nagy eseményre elegánsan és stílusosan akarnátok megérkezni, csak lefoglaljátok a limuzint és az már megy is értetek, kívánság szerint a legjobb S.O.S Night italokkal megtöltve! Hogy mi a sikerünk titka? Nálunk valóban Te vagy a legfontosabb, a vásárló, aki jól akarja magát érezni. Mi nem akarjuk megszabni, hogy hogyan érezd jól magad, ezért - nem erőltetünk rád csomagokat, így vásárolhatsz egy-egy üveg italt is, ezért azt és annyit iszol, amit és amennyit akarsz! - nem szabjuk meg, hogy minimum mennyit vásárolj, annyit veszel, amennyi jól esik! - kiemelt figyelmet fordítunk a gyorsaságra, az udvariasságra és a diszkrécióra!

Tokaj Kereskedőház

Tokaj Kereskedőház

A Tokaj Kereskedőház a legnagyobb borászati és borkereskedelmi vállalkozás a Tokaji történelmi borvidéken. A vállalat több mint félévszázados borászati tapasztalattal rendelkezik, így mindig meghatározó szereplője volt Hegyalja életének. A Tokaj Kereskedőház az elmúlt néhány évben jelentős átalakuláson ment keresztül. Ez a fejlesztés érintette a vállalat teljes egészét a vállalatirányítástól kezdve, a saját szőlőterületek rekonstrukcióján át, az érlelő hordópark teljes körű felújításáig. Így jött létre a Tokaj Kereskedőháznál a borvidék egyik legkorszerűbb borászati technológiája. Ezek a fejlesztések és ez a borászati beruházás méltó a tokaji bor és a Tokaji Borvidék hírnevéhez, összhangban van a Hegyaljai tradíció megőrzésére irányuló törekvésünkkel és biztosítja boraink kiváló minőségét. Az elmúlt bő fél évtizedben a Tokaj Kereskedőház a korábbi évekhez, sőt, évtizedekhez képest is tökéletesen megváltozott. Ez a Kereskedőház már nem 'az' a Kereskedőház. Tokaj-hegyalja egyetlen állami tulajdonú pincészete 2008-ra, technológiailag és a borminőség szempontjából eljutott a modernizációnak arra a fokára, ahol immár nem a mennyiséggel, hanem a minőséggel kereskedik.

Úri Borok pincészete

Úri Borok pincészete

Az Úri Borok Pincészete egy családi vállalkozás, 1993-ban alakult, jelenleg 10 hektáron termel szőlőt, és ennek egy részéből készít bort. Célkitűzésünk kimagasló minőségű tokaji borok készítése. Kiváló adottságú szőlőterületekkel rendelkezünk, melyek közül a legjelentősebb a Szent Tamás dűlőben található 7 hektár egybefüggő terület. Szőlőtermesztésünket jellemzi a kis tőketerhelés, gondos zöldmunka és a válogatott szüret. Pincénk egy régi, történelmi pince, amely egykor a Báró Orczy család birtokában volt. Egy 400 méter hosszú, több szintes pincelabirintus, melyben bortrezor is üzemel. 2003-ban házat építtettünk a pincére, és így már a családi fészek is itt található. Előzetes bejelentkezés alapján fogadunk vendégeket borkóstolásra. Két kétágyas szobában szállást tudunk biztosítani vendégeinknek, ha a borkóstoló után már nem szeretnének utazni.

Tuti menü