Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Villányi borvidék képes leírás - Borászat - bor.tlap.hu
részletek »

Villányi borvidék - Borászat - bor.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: boraszat.tlap.hu » Villányi borvidék
Keresés
Találatok száma - 20 db
Bock Borpincészet

Bock Borpincészet

Szőlőterületeink Magyarország déli részén, a Villányi borvidéken találhatók. Jelenleg 70 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodunk. Területeink a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Kopár-dűlő, Jammertál, Fekete-hegy, Ördögárok), melyeken főként vörös szőlőfajták teremnek.

Dolium Pincészet

Dolium Pincészet

Dolium Pincészet, Bor, Villány, Pincészet, Borkereskedés, Online Borrendelés, Baranya, Dél-Dunántúl, Villányi borok, Pécs

M-Aurelius borászat

M-Aurelius borászat

Az M-Aurelius Pince Kft. 1997 óta foglalkozik minőségi borkészítéssel. A cég a villányi borvidék nagyszerű adottságait kihasználva készíti el különlegesen ízletes borait. A borokat maximálisan hozzáértő emberek készítik, 100%-os figyelmet szentelve a munkafolyamatra.

Maul Pincészet

Maul Pincészet

A Maul Pincészet a vörösbor fővárosában, Villányban található. 2009-ben a tízéves feltörekvő vállalkozásunk a kézműves borászat nemes és Villányban régóta élő hagyományait elegyíti a korszerű borászati módszerekkel. A borvidék legjobb dűlőiből származó, terméskorlátozott szőlőtermésből nagy odafigyeléssel készítjük minőségi borainkat. Kínálatunkban megtalálható a borvidékünkön is otthonos Chardonnay, illetve világfajták közé tartozó kék szőlőkből készült különféle borok: Rosét, Sillert, és több féle vörösbort egyaránt készítünk. Pincészetünk legnagyobb büszkesége a LATOR fantázia névre hallgató Cabernet Franc borunk amelyet 2006-os évjárat óta fajta borként palackozunk! Az elmúlt években ez a fajta vált Villány első számú kedvencévé! Rendkívüli adottságai méltán tették azzá, hiszen ebben a fajtában kristályosodik ki elsősorban minden, ami Villányt borvidékek közül a legkedveltebbé tették. Szortimentünkben megtalálható fajták még a Portugieser a Kékfrankos a Merlot, Cabernet Sauvignon a Pinot Noir, mind házasításokként, mint fajta borként.

Hirdetés
Polgár Pincészet

Polgár Pincészet

Polgár Pincészet A Polgár Pincészet neve immár 20 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével. A Polgár család hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig. A Pécsi Tudományegyetem analízisei tanúsítják, hogy a Polgár borok előállítása során semmiféle, élő szervezetre káros anyagot nem alkalmaznak, klinikailag bizonyítottan pozitív hatással bírnak az élő szervezetekre. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló minőségét. Ennek elismeréseként Polgár Zoltánt 1996-ban az Év Bortermelőjévé választotta a Magyar Bor Akadémia és a szakmai közvélemény. Egy kellemes, langyos szellő suhan át a Polgár Panzió kerthelységében üldögélő és borozgató vidám, baráti társaság felett ... viccelődve a jelenen és néha nosztalgiázva a múlton...A következő kóstolandó bor, nyári, kora őszi esték üdítő jótevője, egy élettel teli, zamatos, friss forrásként feltörő Rosé. A testesebb vörösborok kedvelői sem nélkülözik e nemes nedűket a Polgár pincészetben, melynek kulcsa megnyitja a finom borok birodalmának kapuját.

Solt Pince

Solt Pince

Solt Pince és Panzió Villány

Szabó Pincészet

Szabó Pincészet

Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, amelyet folyamatosan próbálunk fejleszteni. Jelenleg folyó és palackos borok értékesítésével, csoportok és baráti társaságok vendéglátásával, valamint a szőlőtermesztés és borkészítés eszközeinek bemutatásával várjuk kedves vendégeinket. Rövid távú terveink között szerepel a borturizmus elterjesztése a siklósi borvidéken. Ezért a pincészetünkön található régi stílusú pincéket idéző fogadónk mellé a 2008-as évben szálláshelyeket alakítunk ki.

Tiffan's Pincészet

Tiffan's Pincészet

Családunk 1746 óta foglalkozik szőlővel és borral a villányi borvidéken. Tíz generációt átölelő múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk. Ültetvényeink a borvidék legszebb s legjobb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. A napfény, annak éltető ereje, a talaj, a fekvés, a klimatikus adottságok, a fajták kiválasztása, a szőlőt művelő ember szorgalma, alázata mind- mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyümölcsből elegáns, érett és finom bor készüljön. Birtokunk vezetője Tiffán Ede, akinek kivételes szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy az Önök poharaiban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését! Mert a minden nap megélhető csoda az ember és a táj szakrális kapcsolatában rejlik. Ez az összeköttetés pedig számunkra a szőlő és a bor!

Villányi Szársomlyó Kft.

Villányi Szársomlyó Kft.

Villányi Szársomlyó Mg. Kft. Bor, borok, mediterrán, borászat

Vinoron Borház - Villányi Kis Pincék Budapesten

Vinoron Borház - Villányi Kis Pincék Budapesten

Üdvözöljük a borkedvelő érdeklődőt! Köszöntjük a villányi bor rajongóit, kedvelőit! Önöket szeretnénk megszólítani, azokat, akik nyitottak a kevésbé ismert termelők becsülettel előállított, tiszta borainak jó ízére. Önökért is alakult meg kereskedésünk, mert az újonnan alakult Vinoron Borház apró borboltja és reményeink szerint széles, egyre szélesedő palettája a villányi kicsik tarka színeivel szeretné megörvendeztetni mindazokat akik kíváncsiak, nyitottak a villányi borvidék sokféle ízére Célunk az általunk megismert és megkedvelt kisebb pincészetek borait Villányból közelebb hozni, felmutatni és megkínálni vele az érdeklődőket. Olyan kiváló villányi pincék, pincészetek borainak forgalmazását vállaljuk fel, melyek méretük, vagy tőkeerejük miatt, eddig nem nagyon, vagy nem is tudtak a fogyasztóknál közvetlenül megjelenni. A kis villányi borászatok kínálatát szeretnénk felhozni Pestre, és bemutatni Önöknek a Pincészeteket, a borászokat és megkínálni Önöket boraikkal. Sokféle, kis tételt kínálunk, barátságos borokat barátságos árakon. Meggyőződésünk, hogy a Villányi borvidék borai olyan tarka szőttest alkotnak, ahol a nagyon ismert nevű borászok szinte technológiai nagyüzeme, a kif

Tuti menü